Menü
Търсене

През септември 2020 г. Куайсер Фарма България започна едно от най-значимите си и дългосрочни партньорства, а именно това с фондация „За Нашите Деца“.

През септември 2020 г. Куайсер Фарма България започна едно от най-значимите си и дългосрочни партньорства, а именно това с фондация „За Нашите Деца“.

Зад това ключово събитие стои една интересна история. В началото на същата година бяхме отличени от сп. „Бизнес Лейди“ за инициатива, родила се в екипа на Куйасер Фарма България – „Чистим заедно със силата на две сърца“. Екокампания, в която целият Куайсерски отбор бе включен и имаше за „задача“ да изчисти пространство по избор. 

Инициативата бе приета сърдечно и с ентусиазъм от всички, като успяхме да увлечем и редица доброволци и екоприятели. През месец януари присъствахме на официалната церемония „Златно сърце“, където бяхме отличени наред с невероятни компании и хора, обединени зад каузата за един по-устойчив и смислен бизнес. Именно на тази среща се запознахме със сърцето и лицето на фондация „За Нашите Деца“ – Иванка Шалапатова.

За нас като екип е важно бъдещите майки да чувстват подкрепа, както в личен план, така и в професионален. За съжаление обаче научихме, че твърде много български майки не получават нужното внимание и помощ и са изправени пред трудното решение да се разделят със своите деца още в родилния дом. Според проучване, направено именно от фондация „За нашите деца“, се оказва, че най-честите причини за тази тежка раздяла са бедност (75%), липса на подкрепа (48%), лоши битови условия (65%), умствени и психични затруднения на родителите (33%) и др. Фондацията предоставя мобилна подкрепа за майките, при които има опасност да изоставят детето си, изграждат подкрепяща мрежа около тях, в която включват роднини и близки, работят за повишаване на мотивацията и увереността им, че ще се справят с грижите за детето, и при необходимост осигуряват т.нар. „пакет за новородено“, който включва всички необходими за посрещането на бебето неща.

Благодарение на работата на Фондацията през 2019 г., спасени от изоставяне и трайна раздяла с майките си са 342 деца, а 1428 деца и техните родители са получили социална и психологическа помощ.

Вярвахме и продължаваме да вярваме, че тази тъжна статистика може да бъде променена, и затова взехме решението, че от всяка закупена опаковка  Допелхерц® Актив Мама, Допелхерц® Имуно за деца, Допелхерц® Витамини А-Я за Деца и Допелхерц® актив Пробиотик Желирани мечета за Деца ще отчисляваме сума, която на всяко тримесечие ще бъде превеждана на Фондацията под формата на дарение в подкрепа на тази конкретна инициатива.

Горди сме да споделим, че само за първите шест месеца от партньорството ни са събрани и дарени 16 000 лв., което е много близо до първоначално поставената цел от 20 000 лв. в рамките на една година. Вярваме, че с общи усилия ще помогнем на повече деца да растат в пълноценна семейна среда.