Menü
Търсене

Сертифицирано качество на материалите, които използваме

Ангажиментът за най-високо качество е основен за Куайсер Фарма и е гаранция за клиентите ни, че всеки наш продукт допринася за доброто им здраве. Всички процеси, свързани с производството ни подлежат на строги процедури, следящи хигиената и спазването на качеството във всеки етап. Този процес започва още с избора на суровини, продължава през отделните производствени етапи и завършва с тестване на крайния продукт. По този начин компанията е станала лидер на немския пазар.

Качеството на използваните материали се проверява в началото на производствения процес. Всички доставчици на Куайсер Фарма са сертифицирани, а предлаганите от тях суровини се подлагат на строг контрол на качеството. Компанията разполага с високотехнологична лаборатория във Фленсбург (където е и централата), в която се правят тестове както на суровините, така и на партидите готова продукция.

Същите качествени стандарти важат и за съставките, използвани при производството на един от най-популярните ни продукти – тоника на Допелхерц. Всяка година произвеждаме над 4 милиона бутилки от него в нашия завод във Фленсбург. Основен принцип е, че в продукта не се добавят изкуствени подобрители на вкуса. Това може да означава, че между отделни партиди може да има разлики във вкуса заради различните региони на добив на съставките и конкретните климатични условия по време на беритбата на растенията.

Вярваме в науката

Като формули и производство нашите продукти са базирани на научни данни и резултати от клинични изследвания. Така ние гарантираме:

 • Безопасността на продуктите
 • Тяхната ефективност
 • Формули и състав, съобразени с нуждите на съвременния човек
 • Максимално високо качество
 • Естествени съставки

В нашите продукти се съдържат много натурални съставки. Контролът и внимателната обработка на естествените съставки са от решаващо значение за производството на качествена хранителна добавка. Някои от растителните екстракти, които използваме, произхождат от растения, които растат в дивата природа. Например, глогът се събира ръчно в горите на Източна Европа. Други, като валериан и хмел се отглеждат във ферми при спазване на определени стандарти. Тези стандарти включват прецизен контрол на качеството на почвата, включително с измерване на съдържанието на замърсители и тежки метали, забрана за употреба на пестициди и т.н.

Стандарт "Good Manufacturing Practice"

Всички продукти, суровини, дори самите опаковки се сертифицират по GMP (Good Manufacturing Practice) стандарт, който гарантира качеството на нашите продукти. В резултат на това нашата продукция е в съответствие със стандартите за качество на Световната здравна организация (СЗО) относно процесите на производство на фармацевтични продукти. Куайсер Фарма, както всеки фармацевтичен производител, се проверява редовно от властите, за да се гарантира, че производството отговаря на германските правила и тези на ЕС.

GMP стандартът проследява производството в изключителни детайли, като:

 • заявка;
 • път на суровината и високото ѝ качество;
 • системи за качество на доставчика;
 • използване на най-съвременни технологии и високотехнологично оборудване;
 • начин на контролиране;
 • хигиена на помещенията;
 • системи за вода и въздух;
 • висока квалификация на персонала, зает в производството;
 • система за пласмент и изтегляне на продуктите от пазара

Успоредно с добрите производствени практики, компанията съумява да бъде и сред най-иновативните в сегмента си. В периода между 2000 и 2010 година, научно-изследователският отдел успява да разработи средно по пет нови продукта годишно.