Menü
Търсене

С над 125-годишна история, Куайсер Фарма е с утвърдени традиции и обширни познания в областта на здравето.

 

 

В основата на успеха на компанията стои Алфред Куайсер, който през далечната 1897 г. основава своята малка фармацевтична компания в Хамбург. В началото се специализира основно в производството на продукти за здравето, като кремове, течни сапуни и пасти за зъби. Въпреки някои трудности, младият мъж не се отказва и продължава да се бори за осъществяването на своята мечта.

Няколко години след като основава своята фармацевтична компания, Алфред Куайсер започва съвместна работа с Йозеф Петер Хенес – аптекар от град Есен. През 1919 г., използвайки билки и други естествени съставки, г-н Хенес създава оригиналната рецепта за емблематичния продукт на компанията, известен и днес като Doppelherz® Energie-Tonikum (Допелхерц® Енерготоник).

Куайсер Фарма днес е представена в над 60 страни по света и разполага с богато продуктово портфолио. Производител е на изключително успешните брандове Допелхерц и Протефикс, като само продуктите с марка Допелхерц са над 250. Крайните продукти се подлагат на строг качествен контрол и отговарят на изключително високи стандарти за чистота. Производствените процеси са сертифицирани по GMP стандарт (Стандарт за добра производствена практика).

 

Куайсер Фарма България (Queisser Pharma Bulgaria Ltd) е регистрирана през 2008 г. В момента в нея работят над 40 служители, като екипът постоянно се разраства. Цел на представителството е да осигури на българските потребители качествени продукти в подкрепа на доброто здраве и да популяризира здравословния начин на живот.

В България, Куайсер Фарма предлага богата гама продукти с марките Допелхерц, Протефикс, Алпецин и Вагизан. Само брандът Допелхерц е представен с над 50 продукта, като пет от тях са печелили престижната награда „Хранителна добавка на годината“, присъждана от Българския Фармацевтичен съюз. Също така Допелхерц е отличен като любим бранд на българските потребители шест поредни години.*

 

*Класация „Любими марки“ 2017-2022, кат. фарм. продукти-добавки/ сп. „Бизнес Лейди“

Научете още за историята на компанията тук:

https://www.doppelherz.bg/za-nas/istorija/